Begeleiding

Lyme Borrelia Zelfhulpgroep Nederland
Op ervaring gebaseerde

Begeleiding

Begrip en steun
Tijdens een sessie op de groep vind je begrip, steun en respect. Wij delen waardevolle informatie met elkaar. Welke omgevingsfactoren zijn direct of indirect van invloed op Lyme? Daarnaast word je begeleid bij het gebruik van de zelfhulp-apparatuur. (Ex)-patiënten vertellen hun verhaal: wat hen is overkomen, hoe zij dat ervaren en wat zij doen en al hebben gedaan om zich beter te voelen. Zij vertellen over hun bewustwording en zelfgenezing en wisselen onderling tips uit. En dit alles in een fijne en ontspannen setting. Zeker niet in 'praat-groep-vorm': er wordt soms een traantje gelaten maar ook gelachen, kortom: alles kan. 

Als Lyme-patiënt word je op jezelf teruggeworpen. De dagelijkse confrontatie met de gevolgen maakt dat de situatie waar je je in bevindt uitzichtloos lijkt. 
Wilskracht en discipline
Waarschijnlijk is er niets aan je te zien en stuit je op een muur van onbegrip uit de (directe) omgeving.
Het heeft hoogstwaarschijnlijk tijden geduurd voordat je wist dat je Lyme hebt, als je die diagnose überhaupt al hebt gekregen? 

Misschien kan je (bijna) niks meer? En de paar dingen die je doet doe je wellicht puur op wilskracht en met discipline. Na een inspanning moet je het dagen bezuren. Je wereld wordt kleiner en stiller, je raakt steeds meer in jezelf gekeerd. Een gevoel van eenzaamheid en in de steek gelaten te zijn, wordt steeds sterker.

Het gevoel door niets en niemand meer geholpen te kunnen worden zorgt voor een diepe bewustwording. Je komt er zelf achter hoe te overleven. 
'Hetzelfde verhaal' 
Binnen de groep begrijpen wij als geen ander hoe het is om niet te worden gehoord en gezien. Wij beseffen wat je doormaakt en voelen met je mee. Wij weten hoe het is om, na alles wat je aangegrepen hebt om je beter te voelen, maar niet op te knappen. 

Eigenlijk hebben we allemaal 'hetzelfde verhaal': een lange en moeizame zoektocht.  Als ervaringsdeskundigen weten wij hoe je leven wordt overgenomen door Lyme en hoe eenzaam de strijd is. Om de gewone dingen wel te willen, maar niet te kunnen. Wij, ervaringsdeskundigen, kunnen (al tijden) alles weer en delen graag onze kennis met jou!  

Ben je benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Bel ons gewoon eens vrijblijvend voor een luisterend oor en wat adviezen en informatie!  
Lees hoe diverse mensen het hebben ervaren op de groep.
Lees ervaringen
Ervaring Erik Noteboom

Erik Noteboom

Als kind zijnde was ik altijd moe en had ik verschillende klachten. Zo had ik last van mijn spieren, hoofdpijn, buikpijn en voelde ik mij over het algemeen ‘naar’. Dit was vanaf mijn achtste jaar zo en ik wist niet beter, dacht dat het erbij hoorde. Mijn vriendjes hoorde ik nooit ergens over, ik hoorde hen niet klagen dus ik zei ook niks en ging door de pijn heen. Als ik wel iets zou zeggen en het kenbaar zou maken leek het net alsof ik zwak was en moeite had met dingen, althans dat dacht ik toen, dus ik zei tegen niemand iets.
Lees verder

Ervaring Tessa Gerrits

Tessa Gerrits

Mijn gezondheidsklachten begonnen op mijn twaalfde jaar, in de zomervakantie dat ik van de basisschool naar de middelbare school ging. Die zomer had ik last van een dubbele oorontsteking en angina en in de periode erna kwamen er steeds meer klachten bij. Zo had ik onder andere griepachtige verschijnselen, last van mijn hoofd- en nek pijn en was ik constant ontzettend moe. Mijn gewrichten gingen steeds meer pijn doen en ik kreeg last van mijn hart en hartkloppingen.
Lees verder

Share by: